Áčko se po špatném začátku vzpamatovalo a po třech výhrách se dostalo na 10. příčku

09.11.2023 15:55

Suchdol - Bílé Podolí 6:1 (3:0) 

V utkání prvního s posledním se žádné překvapení nekonalo. Domácí byli lepší, v každém poločase vstřelili tři branky a po zásluze zvítězili. Jediným pozitivem pro Kobylky je vstřelení premiérového gólu Pavla Volence za áčko. 

Branky: 12. Volný, 37. Laštovka, 42. Biroš, 52. Dobeš, 82. Zelenka, 88. Zelený - 80. Volenec. 

Sestava BP: Nečas - Skala, Jan Švadlenka, Luboš Štoček st. (56. Volenec), Jansa, Chmelař, Fejfar (46. Weinlich), Šálený, Tomáš Švadlenka, Müller (77. Fojtík), Dvořák. 

Sestava Suchdol: Čižinský - Dobeš (71. Zelenka), Volný, Böhm, Pacák, Laštovka L. (81. Zelený), Herout, Šibrava (46. Liška), Biroš, Laštovka D. (71. Gallistl), Vojáček. 

Rozhodčí: Sojka Antonín - Uher Jiří. 

Bílé Podolí - Křesetice 4:3 (1:0) 

Konečně! Obrovsky důležitý zápas proti předposledním Křeseticím se Kobylkám podařilo zvládnout za tři body. První poločas byl opatrný a padl v něm jediný gól - ve 34. minutě se prosadil Weinlich. Podolští díky tomu šli do druhé půle s náskokem, který chtěli za každou cenu udržet, ale už v 54. minutě bylo vyrovnáno po standardce a následném závaru, 1:1. O třech bodech pro Kobylky rozhodla sedmiminutovka po hodině hry, kdy se nejprve prosadil dorážkou po rohu Šálený, následně po Šejvlově průnikové přihrávce skóroval Bodlák a tříbrankový náskok domácím zajistil Dvořák - 4:1. Vypadalo to, že o vítězi je rozhodnuto, ale hosté se nevzdali a v 71. minutě křižnou střelou snížil Ptáčník na 4:2. Když v 84. minutě Šafránek snížil na rozdíl jediné branky, tak to s Kobylkami příliš nadějně nevypadalo, ale závěr dokázaly ubojovat a získat tak první body do tabulky okresního přeboru. Díky výhře se Podolští odpoutali ze dna tabulky, na které spadly právě Křesetice. 

Branky: 34. Weinlich, 60. Šálený, 62. Bodlák, 67. Dvořák - 54. Zvolánek, 71. Ptáčník, 84. Šafránek. 

Sestava BP: Volenec - Jansa, Skala, Chmelař, Weinlich - Dvořák, Šálený, Müller, Bodlák - Filip Šejvl, Tomáš Švadlenka. 

Sestava Křesetice: Suchorebský - Zlatohlávek, Vonšovský, Zvolánek, Jarůněk M., Ptáčník, Jarůněk M., Bláha, Veselý, Mach, Faltýn (74. Šafránek). Rozhodčí: Daniel Mucha. 

Diváci: 50. 

Církvice - Bílé Podolí 4:0 (2:0) 

Posilněni první výhrou chtěli Podolští bodovat i na hřišti soupeře, ale v Církvicích si po tragickém úvodu museli nechat zajít chuť. Už v 8. minutě domácí vedli 2:0, přičemž první gól byl vlastní a druhý po dorážce při nedůrazu hostující defenzivy. Času na korigování výsledku bylo ještě hodně, hosté byli místy lepším týmem, ale nevypracovali si prakticky žádnou gólovou šanci. Ve druhé půli přidali domácí další dvě branky a bez problémů si došli pro tři body za výhru 4:0. Podolští musí zabrat zase doma. 

Branky: 2. vlastní, 8. a 67. Jungwirth, 85. Dušek. 

Sestava BP: Nečas - Skala, Šálený, Cakl, Jansa - Dvořák, Müller (81. Luboš Štoček st.), Weinlich, Bodlák - Šejvl (81. Jukl), Tomáš Švadlenka (85. Fojtík). 

Sestava Církvice: Feierfeil - Macháček, Vocl M., Vocl M. (77. P. Kicner), Dušek, Uhlíř (46. Němec), Kalfiřt, Vidlák, Bilinkiewicz, Jungwirth (77. Nývlt), Černý (72. Strnad). 

Rozhodčí: Hocek Josef - Matz Matěj, Müller Valter. 

Bílé Podolí - Sedlec 3:1 (1:1) 

Podolští chtěli navázat na předchozí domácí vítězství s Křeseticemi a proti soupeři ze středu tabulky opět bodovat, což se povedlo, i když výhra se vůbec nerodila snadno. Hosté šli totiž v 19. minutě do vedení, když se nikým nehlídaný Brabec prosadil hlavičkou z malého vápna - 0:1. Ve 32. minutě Švadlenka neuspěl se svým pokusem přelobovat brankáře, ale z následné dorážky vyrovnal Dvořák na 1:1. První poločas skončil remízou a ve druhé půli to vypadalo, že kdo dá vedoucí branku, bude brát i tři body. Nakonec branka padla z penalty, která vyvolala hodně emocí: v 74. minutě Podolští zahrávali standardní situaci a při náběhu v chumlu hráčů byl sražen Muller, penaltu následně proměnil Švadlenka - 2:1. Pojistku přidal v poslední minutě svou druhou brankou Švadlenka, který vybojoval míč a proměnil samostatný únik - 3:1. Šlo o druhou domácí výhru v řadě, Podolští mají 6 bodů a na dohled 10. místo. 

Branky: 32. Dvořák, 74. z penalty a 90. Švadlenka - 19. Brabec. 

Sestava BP: Nečas - Skala, Cakl, Chmelař, Jansa - Dvořák, Šálený, Tomáš Švadlenka, Müller - Tronchev, Weinlich. 

Sestava Sedlec: Vágner - Suchánek, Fitzbauer (83. Rohan), Brabec, Kožnar, Pohanka, Papoušek, Kolda, Hájek, Pavlík (61. Svoboda), Hvězda. 

Rozhodčí: Uher Jiří. 

Diváků: 80. 

Záboří nad Labem - Bílé Podolí 2:4 (2:3) 

Zápas v nedalekém Záboří byl opět velmi důležitý z pohledu záchranářských bojů. Podolští po předchozích domácích výhrách trochu zvedli hlavu, ale také Záboří dokázalo bodovat díky výhře na Kaňku. Domácí se dostali do vedení v 6. minutě, ale Podolští dokázali velmi rychle výsledek otočit: v 10. minutě se po závaru prosadil Jansa a ve 13. minutě dokonal obrat Šejvl. Navíc ve 26. minutě Šejvl z trestného kopu zvýšil na 1:3, jenže domácí Vobořil stanovil poločasové skóre na 2:3. Ve druhém poločase už padla jediná branka - po faulu na Šáleného ve vápně se pískala penalta. Přestože Filip Šejvl původně nebyl určený, díky  své střelecké formě si však vzal míč a dokonal hattrick - 2:4. Díky třetí výhře ze čtyř zápasů se Kobylky vyškrábaly na 10. místo tabulky, což je vzhledem k tragickému vstupu do soutěže slušný výsledek. Do konce soutěže zbývá domácí zápas s Malešovem a venkovní zakončení podzimu v Tupadlech. 

Branky: 6. Slabý, 30. Vobořil - 10. Jansa, 13., 26. a 72. z penalty Šejvl. 

Sestava BP: Fojtík - Skala, Cakl, Chmelař, Jansa - Dvořák, Šálený, Tomáš Švadlenka, Bodlák - Filip Šejvl, Müller (81. Tronchev). 

Sestava Záboří: Král J. - Klatka, Šámal (58. Hájek), Kučera, Král S., Ješeta (46. Mach), Jarý, Vobořil, Slabý (55. Dubček), Špaček, Tvrdík. 

Rozhodčí: Mucha Daniel.

Zpět