Ani v Kutné Hoře Kobylky nebodovaly

16.09.2023 18:23

Kutná Hora B - Bílé Podolí 3:1 (0:1)

Kutná Hora nebyla úplně ideální soupeř, kde by Podolští mohli odčinit nepovedené zápasy s Kaňkem a Novými Dvory. Po poločase to nevypadalo úplně zle, ale ve druhé půli domácí třemi brankami otočili výsledek a zaslouženě vyhráli.

Hned od začátku se snažili domácí držet míč na svých kopačkách, ale hosté zodpovědně bránili a podnikali rychlé brejky. Jeden z nich se povedl dokonale v 18. minutě, kdy po lajně utekl Šejvl a jeho prudký centr usměrnil do sítě z bezprostřední blízkosti Dvořák - 0:1. Obraz hry se příliš nezměnil - domácí drželi míč, ale do šancí je pozorná obrana Kobylek nepouštěla. A když už, tak Nečasovi pomohla obrana několika zblokovanými střelami. Až ve 45. minutě mohli domácí vyrovnat, když po rohu propadl míč na zadní tyč k volnému hráči, ale ten vysoko přestřelil.

Do druhé půle poslala Hora tři nové hráče a začal kolotoč, kterým domácí stále více pronikali do střeleckých příležitostí. Nečas odolával, když si připsal tři dobré zákroky, ale v 56. minutě bylo vyrovnáno, když přísnou penaltu se štěstím proměnil Dostál - 1:1. Podolští nedokázali dostupovat domácí hráče, kteří byli kombinačně i fyzicky lepší, ale vedoucí gól jim hosté doslova věnovali - po nepovedeném rohovém kopu Kobylek se Hora dostala do rychlého protiútoku, vyhrála tři souboje po sobě a Auer svůj samostatný únik zakončil přesně k tyči - 2:1. Podolští neměli síly na vyrovnání, vytvořili si jen náznaky šancí - Šejvl pálil mimo, Kupka hlavičkoval po přímém kopu slabě, Švadlenka v souboji přehlavičkoval brankáře, ale dorážku Dvořák v těžké pozici přestřelil. Domácí byli efektivnější - v 89. minutě ještě Nečas zakončení vytáhl na roh, ale v nastavení rozhodl o třech bodech pro Horu Šámal - 3:1.

Po třech kolech nemají Kobylky žádný bod. To je ještě horší start, než loni do nakonec sestupové sezóny I.B třídy. Navíc v dalším kole čeká na Kobylky opět těžký soupeř a opět venku - hraje se ve Zruči nad Sázavou. Ale proč zrovna tam by Podolští nemohli nastartovat vítěznou sérii, která mužstvo konečně odpoutá ode dna. Hraje se v sobotu od 13 hodin.

Branky: 56. Dostál z penalty, 72. Auer, 90. Šámal - 18. Dvořák.

Sestava BP: Nečas - Skala, Kupka (73. Cakl), Šálený, Chmelař - Muller, Tomáš Švadlenka, Vávra, Fejfar (77. Bodlák) - Dvořák, Šejvl.

Sestava KH: Kamenář - Vokoun, Dostál, Vosáhlo, Churavý, Čáp, Auer, Teslík, Chylík, Secký, Krupička. Střídali: Pleva, Chalupa, Ampov, Čáp, Šámal.

Rozhodčí: Volenec Tomáš.

Zpět