Benago konečně vyhrálo, přesto přezimuje poslední

25.11.2023 17:04

Rataje nad Sázavou - Bílé Podolí B 5:2 

Utkání v Ratajích bylo rozhodnuté po dvaceti minutách. Přestože Podolští nebyli herně horším týmem, Rataje dokázaly ze tří střel vsítit tři branky! Sice se ve 26. minutě podařilo Mullerovi snížit a následně Štoček trefil břevno, ale domácí dalším gólem opět odskočili na rozdíl tří branek. Ve druhé půli se hrálo jen na polovině domácích, ale podolské šance zůstaly nevyužité. Až v 84. minutě se podařilo snížit Roušarovi na 4:2, ale poslední slovo měli opět domácí, kteří z rohu završili skóre na 5:2. 

Branky: 11. a 89. Novotný, 15. Holge, 21. Špitálník, 28. Novák - 26. Muller, 84. Roušar. 

Sestava BP: Fojtík - Jan Švadlenka, Kupka, Petr Štoček, Šilha - Procházka(77. Roušar), Muller, Luboš Štoček st., Jukl - Tronchev, Bíža. 

Sestava Rataje: Kubišta - Čepelák, Hollge, Staněk, Novotný M., Novotný Z., Forman, Špitálník, Novák, Uher, Rezek. Střídal: Karban. 

Rozhodčí: Houška Pavel.

Bílé Podolí B - Nepoměřice 5:3 (2:2) 

Po nepovedeném zápase v Ratajích muselo benago doma zabrat, aby drželo krok s týmy na chvostu tabulky. Začátek se Kobylkám povedl a šly do vedení díky brance Štočka z trestného kopu, ale hosté dokázali výsledek otočit díky střele z vápna do šibenice a rychlému protiútoku na 1:2! Naštěstí ve 29. minutě další trestný kop Luboše Štočka skončil vyrovnáním - Švadlenka prodloužil míč na Jukla, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil, 2:2. Remízou skončil i poločas. Také druhou půli začali lépe domácí: už ve 46. minutě Štoček nádhernou střelou z 30 metrů přehodil brankáře a určil další ráz zápasu, 3:2. V 71. minutě Šejvl našel na zadní tyči Bížu a domácí vedli o 2 branky! Rozhodnuto bylo v 79. minutě, kdy Tronchev vybojoval míč pro Jukla, který neměl těžkou pozici a pohodlně zvýšil na 5:2. V závěru ještě hosté z rohu korigovali na 5:3, ale domácí už si výsledek pohlídali a po dlouhé době si mohli s fanoušky užít oslavu vítězství. Kobylkám se bude dýchat lépe, ale stále to nestačí na posun z posledního místa. 

Branky: 6. a 46. Štoček st., 29. a 79. Jukl, 75. Bíža - 19. Kocourek, 25. Špitálník, 89. Kmoch. 

Sestava BP: Fojtík - Jan Švadlenka, Štoček st., Cakl, Procházka (77. Horálek) - Muller, Šálený, Tomáš Švadlenka (65. Filip Šejvl), Jukl - Roušar (54. Tronchev), Bíža. 

Sestava Nepoměřice: Zoupina - Kmoch, Ahnel, Vepřek, Duna, Němec, Tvrdý, Kocourek, Bili, Špitálník, Bilina. Střídali: Chehil, Křelina, Bismak. 

Rozhodčí: Křivka František - Semirád Martin, Kracík Luděk. 

Diváci: 50. 

Horní Bučice - Bílé Podolí B 3:2 (1:1) 

Aby se Podolští odpoutali z posledního místa tabulky, potřebovali v Horních Bučicích vyhrát. To však bylo nad jejich síly a přezimují na 15. příčce s pouhými sedmi body. Domácí začali lépe a ve 13. minutě šli do vedení, když Kebza prošel obranou a zakončil přesně k tyči, 1:0. Podolští neměli moc šancí, a tak si domácí museli dát gól sami - po Švadlenkově centru si obrana srazila míč do vlastní sítě na 1:1. Ve druhé půli dokonal obrat Šejvl nechytatelnou pumelicí z 25 metrů, 1:2. Ale o chvilku později bylo opět vyrovnáno, protože obrana trestuhodně zapomněla na Kebzu - 2:2. V poslední půlhodině měli hosté více ze hry, ale své šance nedokázali proměnit - tu největší promarnil Bodlák, který z malého vápna přestřelil. Když už to vypadalo na remízu, dostali se domácí v poslední minutě k trestnému kopu, který nejdříve zakončili do tyče, ale dorážku díky laxní obraně dostal k dispozici Vamberský, který do prázdné brány rozhodl o vítězství pro Dynamo 3:2. Je velká škoda, že Kobylky nedokázaly v Bučicích bodovat, ale to se táhne s benagem celý podzim. Pokud se během jara něco radikálně nezmění, bude se hrát v příští sezóně prales. 

Branky: 13. a 58. Kebza, 90. Vamberský - 38. vlastní, 53. Šejvl. 

Sestava BP: Fojtík - Jan Švadlenka, Petr Štoček, Cakl, Doubek - Skala, Muller, Luboš Štoček st., Bodlák - Tomáš Švadlenka, Filip Šejvl. 

Sestava Horní Bučice: Hronovský - Škaloud, Fofoňka, Zdeněk, Vocl, Vamberský, Luňáček, Kebza, Bíža, Mikulenka, Kováč. Střídal: Lhota. 

Rozhodčí: Procházka Petr - Houška Pavel.

Zpět