Benago na jaře sice jen třikrát vyhrálo, ale bez problémů se zachránilo

21.06.2023 22:26

Sázava B - Bílé Podolí B 9:1 (4:1) 

Ani v pátém jarním kole benago nevyhrálo, ba co víc, utrpělo těžký debakl v daleké Sázavě. Podolští přijeli jen v jedenácti hráčích a už po deseti minutách bylo jasné, že zápas bude jen otázkou skóre. I když se v 17. minutě podařilo Tyšerovi snížit na 4:1 a zastavit kanonádu domácích v prvním poločase, v tom druhém přidali domácí ještě o gól víc a moc nechybělo do potupné desítky. Zápas je potřeba rychle hodit za hlavu a soustředit se na souboje o záchranu s tabulkovými sousedy. 

Branky: 7. a 10. Novák, 9., 50. a 78. Mařinec, 12. Špalek, 71. a 83. Stejskal, 75. Steinocher - 17. Tyšer. 

Sestava BP: Pokorný - Jan Švadlenka, Muller, Tyšer, Horký, Fojtík, Cakl, Dvořák, Bodlák, Štoček st., Šváb. 

Sestava Sázava: Dytrich - Míšek, Rais, Schneider, Švehla, Mařinec, Špalek, Mařinec, Novák, Skála, Steinocher, Dytrich. Střídali: Stejskal, Zeman, Dytrich. 

Rozhodčí: Klobása Michael. 

Bílé Podolí B - Chotusice B 0:1 (0:0) 

Po sérii nepříznivých výsledků se benago propadlo tabulkou až k sestupovým pozicím, a tak v utkání s Chotusicemi, které na tom byly podobně, potřebovalo nutně bodovat. Posílená podolská sestava sice měla územní převahu a dostala se do spousty šancí, ale ani ty vyložené nedokázala proměnit, a tak hostům stačil k zisku všech bodů jediný úspěšný zásah! Kobylky spadly na třetí místo od konce, na kterém vystřídaly právě svého soupeře. 

Branka: 56. Brodský. 

Sestava BP: Pokorný - Jan Švadlenka, Muller (69. Horálek), Bíža (69. Tronchev), Tyšer, Štoček st., Doubek, Cakl, Štoček ml., Skala, Bodlák (84. Fojtík). 

Sestava Chotusice: Stárek - Vobořil, Zámečník, Čtvrtečka, Mertl, Šimek, Brodský, Vobořil, Šulc, Roubíček, Pelikán. Střídali: Novák, Dastych, Pospíšil, Vítek. 

Rozhodčí: Volenec Jiří. 

Diváci: 60. 

Záboří nad Labem - Bílé Podolí B 4:0 (3:0) 

Podzimní zápas skončil vítězstvím 4:3 pro Kobylky, přičemž všechny čtyři branky vstřelil Luboš Štoček mladší. Ten tentokrát chyběl, protože áčko hrálo svůj zápas téměř souběžně se soubojem benaga v Záboří. Kobylkám bohužel opět nevyšel start do utkání, když už ve 3. minutě prohrávaly, navíc do poločasu inkasovaly ještě dvakrát. Ve druhé půli si Záboří hlídalo svůj náskok a přidalo ještě jednu branku, hosté tentokrát vyšli střelecky naprázdno. 

Branky: 3. a 44. Brzák, 28. Jarý, 70. Vobořil. 

Sestava BP: Pokorný - Doubek, Jan Švadlenka, Muller, Horký, Fojtík, Bíža, Petr Štoček, Luboš Štoček st., Procházka, Novák (60. Volenec). 

Sestava Záboří: Dubček - Klatka, Kučera, Kredl, Král, Mach, Jarý, Vobořil, Slabý, Jarý, Brzák. Střídali: Kašík, Manda, Pospíšil. 

Rozhodčí: Tvrdý Ladislav - Pipek Šimon, Volenec Jiří. 

Zbýšov - Bílé Podolí B 3:6 (2:3) 

Na půdě beznadějně posledního celku soutěže nemohli mít Podolští jiný cíl, než konečně naplno bodovat. Jenže jako kdyby se nepoučili z předchozích zápasů a už v 8. minutě prohrávali 2:0! Potom naštěstí začal úřadovat Filip Tyšer, který čistým hattrickem ještě do poločasu otočil skóre na 2:3. To ale nebylo vše: ve druhé půli přidal Tyšer další dvě branky, jednu Muller a benago tak poprvé na jaře bralo všechny body za výhru 6:3. 

Branky: 1. Radil, 8. Babák, 73. Meztek - 14., 20., 29., 57. a 86. Tyšer, 62. Muller. 

Sestava BP: Volenec - Doubek, Muller, Spáčil, Tyšer, Horálek, Cakl, Bíža (71. Štoček ml.), Dvořák, Horký, Štoček st. (29. Fojtík). 

Sestava Zbýšov: Brabec - Sobotka, Jirák, Králík, Jukl, Šulák, Radil, Babák, Viták, Hanzlík, Sobotka. Střídali: Vavřička, Bobek, Meztek. 

Rozhodčí: Muller Valter - Houška Pavel, Pipek Šimon. 

Bílé Podolí B - Sedlec B 7:3 (4:0) 

Nabuzené prvním jarním vítězstvím nastoupily Kobylky k dalšímu existenčnímu zápasu - tentokrát doma proti sedlecké rezervě. Po dlouhé době to byli Podolští, kteří vstřelili rychlou branku a i díky tomu kontrolovali průběh hry. Do poločasu přidal dva góly Tyšer a jeden Muller - 4:0! Ve druhé půli se hosté dostali na dostřel dvou branek při skóre 5:3, ale skvělou formu potvrdil dalšími dvěma zásahy Tyšer a Podolští mohou slavit druhé vítězství v řadě. I pohled na tabulku je rázem veselejší, Kobylky se dotáhly do vyrovnaného středu. 

Branky: 3. Štoček ml., 23. z penalty, 36., 73. a 83. Tyšer, 38. a 51. Muller - 49. Košátko, 57. a 59. Dražan. 

Sestava BP: Fojtík - Šilha, Jan Švadlenka (46. Doubek), Skala (26. Muller), Tyšer, Bíža (56. Bíža), Cakl, Luboš Štoček ml. (26. Horálek), Dvořák (77. Dvořák), Petr Štoček, Bodlák. 

Sestava Sedlec: Poul - Dražan, Košátko, Češpiva, Klimpar, Ďoubal, Hvězda, Koriťák, Jiráň, Fitzbauer, Jiráň. Střídali: Košátko, Bohouňovský. 

Rozhodčí: Houška Pavel - Volenec Jiří, Ledvina Lubomír. 

Bílé Podolí B - Suchdol B 1:6 (1:2) 

Benago hrálo se Suchdolem v této sezóně dvakrát doma (důvodem byla rekonstrukce suchdolských kabin), ale dvakrát z toho bylo výrazné vítězství hostů (na podzim 1:5). Kdo jiný, než Filip Tyšer, který dal v posledních třech zápasech už svůj desátý gól, mohl otevřít gólový účet zápasu. Jenže hostům se povedlo ještě do poločasu skóre otočit na 1:2. V poločase to na žádný debakl nevypadalo, ale Kobylkám se nepovedl vstup do druhé půle a hosté postupně navyšovali náskok až na 1:6. Jde o tým bojující o čelo tabulky, Podolští musí body získat jinde. 

Branky: 25. Tyšer - 26. Tugsmandakh, 33. a 72. Laštovka, 48. a 63. z penalty Hanuš, 84. Kaše. 

Sestava BP: Volenec - Doubek, Jan Švadlenka, Muller, Tyšer, Fojtík (57. Bíža), Cakl, Štoček ml., Dvořák, Štoček st. (76. Jukl), Bodlák. 

Sestava Suchdol: Hanzl - Kaše, Hanuš, Novotný, Vančura, Bohm, Hietenbal, Kaše, Laštovka, Tugsmandakh, Dobeš. Střídali: Karásek, Tejansie, Hampl. 

Rozhodčí: Volenec Tomáš - Procházka Petr, Šnábl Jan. 

Diváci: 40. 

Bílé Podolí B - Uhlířské Janovice B 0:6 (0:3) 

Podruhé během pár dní schytalo benago na domácím hřišti šestigólový debakl, proti o postup bojujícím Uhlířským Janovicím navíc ani jednou neskórovalo. Je to těžké, když hned v první minutě jdou hosté do vedení a do poločasu přidají další dvě branky. Kobylkám nebyl dopřán ani čestný úspěch, přestože šance byly. Ovšem i ve druhé půli přidávaly branky jen Janovice a bez problémů potvrdily roli favorita - 0:6. 

Branky: 1., 19. a 83. Veselý, 43. Svoboda, 70. Mach, 76. Veliký. 

Sestava BP: Fojtík - Šilha, Horálek, Muller, Tyšer, Spáčil, Bíža (52. Novák), Cakl, Dvořák (46. Bodlák), Tronchev (76. Jukl), Petr Štoček. 

Sestava UJ: Záruba - Čížek, Vacek, Blecha, Barták, Mach, Kofroň, Svoboda, Šmejda, Veliký, Veselý. 

Rozhodčí: Křivka František. 

Diváci: 50. 

Bílé Podolí B - Tupadly B 3:2 (1:1) 

Zápas proti Tupadlům byl pro Kobylky čtvrtým domácím utkáním v řadě. Po dvou nezdarech z týmy z čela tabulky viděla početná divácká kulisa o poznání vyrovnanější duel se šťastným tříbodovým koncem pro domácí. Do vedení šli ve 12. minutě hosté, ale chvilku před poločasem srovnal z penalty Štoček. Také ve druhém poločase se jako první prosadili hosté, ale v 66. minutě vstřelil svůj premiérový gól v podolském dresu Volenec a v 87. minutě dokonal obrat Cakl, který se také za benago trefil poprvé - 3:2! Díky této důležité domácí výhře se Kobylky dostaly na 9. místo tabulky III. třídy. 

Branky: 41. Štoček st. z penalty, 66. Volenec, 87. Cakl - 12. Klička, 64. Štainer. 

Sestava BP: Fojtík - Šilha, Doubek, Jan Švadlenka, Horálek (55. Dvořák), Cakl, Muller, Bíža (62. Volenec), Tronchev (76. Tronchev), Petr Štoček, Luboš Štoček st. 

Sestava Tupadly: Prokůpek - Krajíček, Čunderlík, Hošek, Palinčák, Němec, Šemík, Válek, Klička, Remeš, Štainer. 

Rozhodčí: Čermák Jiří - Říha Jakub, Olajos Viliam. 

Diváci: 85. 

Rataje nad Sázavou - Bílé Podolí B 2:1 (2:0) 

Do dalekých Ratají vyjíždělo podolské benago s obavami, aby vůbec dalo dohromady 11 hráčů. To se nakonec podařilo, takže cílem bylo bodovat a udržet 9. místo před pronásledovateli v tabulce, protože náskok na 12. příčku byl pouhé 2 body! Rataje se v první půli dostaly do dvoubrankového vedení, které v 75. minutě snížil Štoček starší, ale vyrovnat se Kobylkám nepodařilo. Díky tomu, že všechny celky ve spodní části tabulky také prohrály, však udrželo benago nakonec krásné 9. místo. Navíc Filip Tyšer vyhrál tabulku střelců celé III. třídy z 21 vstřelenými brankami!

Branky: 22. Špitálník, 42. Brablík - 75. Štoček st. 

Sestava BP: Fojtík - Doubek, Jansa, Novák, Muller, Volenec, Jukl, Tronchev (46. Šváb), Štoček ml., Štoček st., Petr Štoček. 

Sestava Rataje: Koldcsiter - Špitálník, Brablík, Kocourek, Novotný, Sojka, Forman, Staněk, Novotný, Jelínek, Brablík. Střídali: Rokošný, Svoboda, Kubiště. 

Rozhodčí: Pařez Radek.

Zpět