Kobylky vyhrály v Ratajích a v poháru postupují

22.08.2023 16:55

Podolští začali letní přípravu 25. července a v jejím rámci sehráli tři přípravné zápasy. V duelu proti Golčovu Jeníkovu, který hraje okresní přebor na Havlíčkobrodsku, se zrodila devítigólová přestřelka - o gól byl úspěšnější soupeř, který zvítězil 5:4. O týden později opět na domácím hřišti přivítali Podolští Štítary, které hrají pro změnu okres na Kolínsku. Ani tentokrát však výhru neslavili, hosté zvítězili 3:1. Až ve třetím přípravném zápase, který byl zároveň druhým kolem okresního poháru, se Podolští mohli radovat.

Rataje nad Sázavou - Bílé Podolí 3:5 (1:2)

Proti soupeři ze III. třídy byli hosté favoritem, což potvrdili v 17. minutě, kdy po Mullerově rohu skóroval hlavou Švadlenka. Jenže po půlhodině bylo srovnáno, když si Podolští nepohlídali aut do vápna - 1:1. Poločasové vedení přiřkl Kobylkám ve 38. minutě Weinlich - 1:2. Ve druhé půli rozhodli hosté o svém vítězství - branky postupně přidávali Dvořák, Švadlenka a Muller až na 1:5, v závěru domácí dvěma brankami korigovali na konečných 3:5. Ve velkém vedru si Podolští připsali první výhru v nové sezóně, díky efektivitě v zakončení zcela zaslouženou. Tři inkasované branky od mužstva z nižší soutěže jsou však varováním do prvních kol okresního přeboru! Ve čtvrtfinále se Kobylky utkají s celkem Nových Dvorů, termín ještě bude upřesněný.

Branky: 29. Svoboda, 77. a 82. Špitálník - 17. a 62. Švadlenka, 38. Weinlich, 60. Dvořák, 75. Muller.

Sestava BP: Fojtík - Skala, Jansa, Šálený, Spáčil - Dvořák, Muller, Fejfar, Weinlich, Bodlák - Tomáš Švadlenka. Průběžně střídali: Jan Švadlenka, Horálek, Bíža, Jukl, Volenec.

Sestava Rataje: Koldsciter - Holge, Bureš, Staněk, Hrabánek, Fencl, Novotný, Svoboda, Špitálník, Novák, Rokošný. Průběžně střídali: Forman, Karban, Kozlík, Kubišta, Kocourek, Sirotek.

Rozhodčí: Volenec Tomáš - Ledvina Lubomír, Říha Lukáš.

Zpět