Konečně výhra, áčko porazilo Nymburk B

27.04.2009 13:39

Bílé Podolí A - Polaban Nymburk B 3: 2 (1: 1)

V sobotu 25. 4. 2009 se Bílé Podolí A utkalo s Polabanem Nymburk B. Situace v tabulce velela podolským konečně na jaře zvítězit a udržet se v klidném středu tabulky. Utkání bylo velmi vyrovnané, oba týmy chtěly útočit, útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. Nymburk se představil jako velmi zkušené mužstvo z vyváženou útočnou i obrannou hrou. Zdatně kombinovali a pokoušeli se využít jakéhokoliv zaváhání podolské obrany. Podolští se snažili svého protivníka přehrát především bojovností  a rychlými, kolmými pasy na útočné duo Jelínek, Chadraba podporované ze zálohy především kapitánem Šáleným.

První velkou šanci si připravili domácí v 8. min., když Chadraba obešel 2 obránce soupeře i brankáře, ale z rohu malého vápna netrefil prázdnou branku. Hosté poprvé zahrozili v 12. min., po kombinaci na své pravé straně se dostal k míči Vagenknecht a křižnou ranou překonal Berana v brance podolských 1: 1. Ve 20.min. byl Šálený faulován při průniku do pokutového území a z následného trestného kopu z 23 m zaznamenal L. Štoček svou 12. branku v této sezóně - 1: 1. Ve 23. min. zahrával L. Štoček znovu trestný kop, tentokrát po faulu na Chadrabu, tečovaná střela ve zdi skončila na břevně nymburské branky. Ve 27. min. se nymburští po rychlé akci dostali až do pokutového území a jejich gólovou šanci zneškodnil výborným zákrokem brankář Beran. Ve 28. min. po centru L. Štočka hlavičkuje Jelínek přesně k tyči nymburské branky, ale brankář hostí zázračně chytá míč na brankové čáře. Ve 32. min. si Chadraba po své tradiční "kličkované" připravuje střeleckou pozici, ale brankář hostí je znovu na místě. Poslední šanci v 1. poločase si domácí připravují v 38. min. když se míč po ose Jelínek - Chadraba dostává ke Spáčilovi, ale jeho střelu šajtlí brankář hostí kryje.

Ve 2. poločase začíná velké představení L. Jelínka. Nejprve ve 46. min. bere míč hostujícím obráncům, ve dvojici s Chadrabou jdou sami na brankáře hostí, ale místo včasné přihrávky na volného Chadrabu volí samostatné řešení. Naznačením střely položí brankáře hostí na zem a poté ze 2 metrů míjí nepovedenou střelou branku...V 54. min. dávají o sobě vědět i hosté střelou z velkého vápna, která jde 0, 5m vedle branky. V 55. min. se Jelínek uvolňuje na velkém vápně a střelou levou nohou vymetá šibenici nymburské branky - 2: 1. V 60. min. Jelínek předvádí svůj tradiční důraz, když mezi třemi obránci hostí nachází vysoký, skákající míč a tvrdou ranou znovu překonává brankáře hostí - 3: 1. Domácí se po této brance zatahují do obrany a v 66. min. je trestá, po nedůrazném odkopu, střelou z velkého vápna Kukla - 3: 2. Domácí se poté soustředí na dobrou defenzívu, nepouští již hosty do šancí, naopak hrozí protiútoky. Při jednom z nich v 84. min. je faulován na hranici šestnácky Šálený, ale L. Štoček ze své oblíbené pozice míjí vysoko branku. Podolští vydřeli důležité 3 body a mohou jít s větším klidem do přístího souboje - derby utkání v Paběnicích!!

Trenér Čepek: "Soupeř hrál velmi dobře, opět jsme nedali některé šance, třeba Chadraba nebo i Jelínek. To byly vyložené pozice. Klucil makali, veděli. že už musíme vyhrát. Jsou to tři body. Nyní nás čeká utkání v Paběnicích, které jsou rozjeté. My máme 26 bodů a jestě jich pár potřebujeme uhrát. V následujících dvou zápasech musíme máknout."

Branky: Jelínek 2, L. Štoček - Vagenknecht, Kukla

Sestava Bílé Podolí: Beran - Toman L. Štoček L., Semínko, Bíža - Chmelař (60. min. Marek), Fejfar Jos. (90. min. Toman R.), Šálený, Spáčil - Chadraba, Jelínek

Sestava Polab. Nymburk B: Havelka - Babic, Grešula, Košvanec, Hájek, Růžička, Vagenknecht, Fiala, Kuka, Martínek, Soukal

Žluté karty: Toman L., Jelínek - Babic, Fiala, Soukal

Diváci: 90

Zpět